zondag 1 april 2018

Air B&B: een week Griekenland voor nog geen 300 euro



We wilden er even op uit, naar een bestemming waar het ieder geval warmer was dan in Nederland. Niet op 6 uur vliegen, maar een paar uurtjes in het vliegtuig. Portugal leek ons leuk. Maar daar regende het. Spanje leek ons leek. Daar regende het ook.

Met Air B&B en Transavia naar Kreta

Op Kreta regende het niet. En was het rond de 20 graden. Gekeken of er ergens een pakketreis te krijgen was. Nee, die zijn er dus niet begin maart. Het reisbureau kon het wel uitzoeken, maar dat ging dan wel een dikke 1000 euro de man kosten. Terwijl we beide konden vliegen met Transavia voor maar 306 euro. We dachten dat dit beter kon….

Geweldig appartement Heraklion voor nog geen 300 euro

Via Air B&B kwamen we uit op allemaal geweldige appartementen. In het mooie Chania bijvoorbeeld. Maar toen bleek dat er in maart ook geen vliegtuigen vanuit Nederland op Chania vliegen. Wel op Heraklion. En vanaf Heraklion met de bus is een dikke 3 uur. Goeie bus dat wel, maar omdat we al om 5 uur in de ochtend waren vertrokken, leek ons dat iets te veel van het goede.


Centrum van Heraklion

Het werd dus een appartement in Heraklion. Met uitzicht op de haven en het centrum op loopafstand. Met een geweldige hostess, een prachtig appartement van alle gemakken voorzien en een fantastisch dakterras. En de prijs? Nog geen 300 euro voor ons beide. Dat noem ik nog eens goedkoop, leuk en lekker was het ook. Want Grieken weten wat eten is en ook heel goed wat gastvrijheid is. En we gingen ook nog voor een Spa behandeling, gingen eten in het mooie Rethymnon.

Met openbaar vervoer Kreta over

En ja we wilden eigenlijk ook nog met de bus naar Chania. Maar dat doen we een andere keer, als we wat meer uitgerust zijn. Want reizen met het openbaar vervoer op Kreta is geweldig geregeld. Had ik al gezegd dat de bushalte van de bussen naar de grotere plaatsen verder weg in onze straat lag? Gewoon 5 minuten wandelen en daar stonden we dan op de plek waar bussen naar allerlei windstreken gingen. En de gewone bus stopte voor onze woning. Voor 1,20 ging je daarmee naar het vliegveld.

Ook Air B&B proberen? Deze link geeft je korting: www.airbnb.nl/c/meintjeh1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten